Gepubliceerd op:
4
juli
2024

Begin juli kreeg woonzorgcentrum Bosbeekhof een delegatie uit Taiwan over de vloer. Ook Sam Vanhuynegem  van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeente (VVSG) schoof mee aan tafel.

Ook in Taiwan leven mensen langer. Het Ministerie van Volksgezondheid en Welzijn uit Tapei wilde leren van ervaringen uit andere landen om inzicht te krijgen in uitdagingen en successen op het vlak van ouderenzorg. In woonzorgcentrum Bosbeekhof vertelden medewerkers en bewoners met passie over de uitdagingen en de mogelijkheden die zij tegenkomen in hun werking.

Woonomgeving waar bewoners zich écht thuis voelen

Zorgbehoevende ouderen hebben niet alleen nood aan goede zorg, maar willen ook  hun leven kunnen verderzetten binnen hun mogelijkheden en deel blijven uitmaken van de buurt. In Bosbeekhof bouwen we elke dag aan een plek waar het goed wonen en leven is, en waar de deur altijd openstaat voor familie en vrienden.

Directeur Maddy Van den Bergh vertelde over wonen en leven in het woonzorgcentrum, vertrekkende vanuit de principes van Tubbe. Tubbe wil een woonomgeving creëren waar bewoners zich écht thuis voelen en waar ze zo veel mogelijk zin en betekenis ervaren.

Rondleiding door bewoner

Om deze principes meteen in de praktijk om te zetten, gaf een van de bewoners een rondleiding aan de delegatie. Bep vertelde uit eerste hand, en in het Engels, over hoe zij het leven in het woonzorgcentrum ervaart en hoe bewoners betrokken worden bij de organisatie ervan.

Dr. Shun-Ping Cheng en professor dr. I-Ju Chen van de Taiwanese delegatie waren onder de indruk van de innovatieve oplossingen om de levenskwaliteit en het welzijn van oudere bewoners blijvend te verbeteren.

Afsluiten met zelfgemaakte vol-au-vent

Hoe kan je een buitenlandse delegatie beter verwelkomen dan met een traditionele Belgische maaltijd? Daarom serveerde onze eigen keuken vol-au-vent met frietjes om het bezoek in schoonheid af te sluiten.