Op 21 maart lanceert het woonzorgcentrum zijn eigen Bosbeekbier. Een idee van logistiek medewerker Kevin Coomans, gepassioneerd bierliefhebber. Samen met een groep bewoners ontstond het idee om een eigen bier te brouwen en vandaag is het nieuwe bier een feit.

Een select gezelschap bierliefhebbers (zowel mannen als vrouwen) ging aan de slag.  Na een aantal bierproefsessies en een selectie van de meest gegeerde smaken, stelde Kevin een recept op.  Met steun van het woonzorgcentrum kon hij zijn droom waarmaken:  een eigen bier ‘van ’t huis’. Voor het brouwen deden we een beroep op een professionele brouwerij zodat alles in optimale omstandigheden tot stand kon komen.

De naam van het bier en het uitzicht van het etiket zijn een keuze van de bewoners: het is echt hun bier geworden waar ze heel fier op zijn. En terecht: want Bosbeekbier, een Tripel, smaakt voortreffelijk!

“Participatie van bewoners in het leven van het woonzorgcentrum vinden we heel belangrijk” zegt Jeroen Baeten, voorzitter van Zorgbedrijf Rivierenland,  “als we dan de talenten van de medewerkers hiervoor  kunnen aanspreken, is de cirkel rond.” Maddy Van den Bergh, directeur van het woonzorgcentrum bevestigt dit: “Naar de toekomst toe willen we hier nog meer op focussen. In het nieuwe woonzorgcentrum Bosbeekhof hebben we ingezet op een innovatieve arbeidsorganisatie. Dit komt zowel de bewoners als het personeel ten goede.”

De bewoners en medewerkers kunnen het bier donderdag voor het eerst proeven waarna ze zullen genieten van stoofvlees bereid met het nieuwe bier. In de namiddag is er een muziekoptreden en vanaf 16 uur zijn alle medewerkers van heel Zorgbedrijf Rivierenland welkom. Gabriella de Francesco, ondervoorzitter van Zorgbedrijf Rivierenland: “Normaal gezien zouden de bewoners vandaag verhuizen naar de nieuwbouw, maar omwille van waterschade is de verhuis voor onvoorziene tijd uitgesteld.  Maar de hoofden laten hangen is iets wat we bij Zorgbedrijf Rivierenland niet doen!  Op initiatief van de medewerkers organiseren we een groot feest.”

Wil je het nieuwe bier proeven?  Kom dan zeker langs in wzc Sint-Elisabeth, Wilsonstraat 28, 2860 Sint-Katelijne-Waver.  De komende weken zal het bier ook verkrijgbaar zijn in de cafetaria’s van de andere diensten van Zorgbedrijf Rivierenland.