Een verhuis naar het woonzorgcentrum brengt heel wat emoties met zich mee en vaak moet er heel veel op korte termijn geregeld worden. Daarom hieronder een overzicht van de zaken die je best goed bekijkt.

Meubilair en persoonlijke spullen

De woongelegenheid waar je naartoe verhuist, is vaak heel wat kleiner dat de woning of het appartement waar je vandaan komt. Het zal dus niet mogelijk zijn om al jouw meubels en persoonlijke spullen mee te brengen. Je kan wel een deel van jouw spullen meebrengen. Overleg met de woonzorgcoach hoeveel ruimte er beschikbaar is om eventueel een kast of extra zetel mee te brengen. Je mag je kamer verder ook zeer persoonlijk inrichten. Als je dus foto's of kaders hebt voor op de kast of aan de muur, breng deze dan zeker mee. Onze werkmannen bekijken graag met jou waar je alles een plekje kan geven.

Wie moet je verwittigen?

Vergeet vooral je vrienden, buren en familie niet in te lichten van je verhuis naar het woonzorgcentrum. Zij zijn welkom om je te komen bezoeken in je nieuwe thuis. We ontvangen hen met open armen.

Verder zijn er natuurlijk een aantal instanties die je bij iedere verhuis moet inlichten zoals de post zodat die je briefwisseling kan doorsturen naar je nieuwe huis.

Wij zullen zelf ook een aantal instanties inlichten van je verhuis. Om die administratieve zaken in orde te brengen, hebben we volgende documenten nodig. Dus bezorg ze aan de woonzorgcoach op voorhand of op de dag van de verhuis:

  • identiteitskaart
  • klevers van het ziekenfonds
  • bewijzen van inkomsten
  • aanslagbiljet onroerende voorheffing (indien eigen woning)
  • attesten voor tegemoetkomingen van geneesmiddelen (indien van toepassing)
  • rekeningnummer
  • medicatieoverzicht (op te vragen bij je huisarts)