De afgelopen weken bleef ook woonzorgcentrum Sint-Elisabeth niet gespaard van besmettingen met het coronavirus. Om de verzorging zo goed mogelijk te kunnen blijven doen, was het nodig om te starten met cohortzorg. Dit betekent dat alle bewoners die besmet zijn samen verzorgd worden en alle niet-besmette bewoners apart verzorgd worden. Door cohortzorg is er geen contact meer tussen besmette en niet-besmette bewoners en wordt het risico op overdracht kleiner.

In het huidige woonzorgcentrum was er onvoldoende plaats om alle bewoners van elkaar te scheiden op een goede manier. Na overleg met de brandweer en het agentschap Zorg en Gezondheid is er vorige week beslist om een deel van de bewoners die niet besmet zijn, te verhuizen naar het gelijkvloers in het nieuwe gebouw Bosbeekhof. Geen evidente beslissing want het gebouw was helemaal nog niet instapklaar. Dit realiseren zou dus enkel mogelijk zijn als onze partners en medewerkers grote inspanningen zouden doen.

We zijn ontzettend dankbaar want amper drie dagen na de officiële beslissing konden de betrokken bewoners hun intrek nemen in hun nieuwe kamers. Het is schitterend om te zien dat de medewerkers dit in de huidige omstandigheden mee mogelijk maakten.

bosbeekhof ingerichte gang

We willen ook expliciet onze partners bedanken die tot het uiterste gingen:
Antwerpse Bouwwerken
Stad Mechelen: Dienst bouwprojecten en ICT-dienst
Gemeente Sint-Katelijne-Waver: onderhouds- en technische ploeg
Telenet
Unit-T
Brandweerzone Rivierenland
Studiebureau CES
Elektriciteit Gielen
Essec: Oproepsysteem en wifiA&B Systems en zaakvoerder Wim Schaeken
Sanitair Van Hoey
HVAC Geuvers
Omgevingsaanleg Houwelyckx
Sanitaire cellen Alcomel
Architect RDBM Conix
Veiligheidscoördinator Technix
NO’A
Cotese (gordijnen)

Hun hartverwarmende inzet heeft ons allemaal diep geraakt. De bewoners zijn nu tijdelijk verhuisd, hun kamer in het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth blijft voor hen beschikbaar. Zij zullen terug kunnen verhuizen wanneer de cohortzorg kan opgeheven worden.