De verhuizing van de bewoners van woonzorgcentrum Bosbeekhof (nieuwe naam van wzc Sint-Elisabeth) is uitgesteld voor onbepaalde duur. De oorzaak van het uitstel is een openstaande waterkraan die een deel van het gebouw onder water heeft gezet.

Het was de bedoeling om op 21 maart het nieuwe woonzorgcentrum te openen. Dit nieuwe gebouw is opgetrokken achter het huidige oude gebouw. Na de verhuis krijgen alle bewoners een ruime moderne éénpersoonskamer en een ruime badkamer. Er komen zit- en eethoekjes en de bewoners krijgen een eigen parkje om in te wandelen.

Eind januari heeft op de derde verdieping een waterkraan een hele nacht opengestaan. Het is nog onduidelijk hoe dit is kunnen gebeuren. Het water is naar de onderliggende verdiepingen gelopen en heeft veel schade toegebracht. De muren, plafonds, keukens en vloeren zijn ernstig beschadigd. 

Op dit moment zijn er verschillende bouwdrogers het gebouw aan het uitdrogen door warme lucht in het gebouw te blazen Dit zal nog zeker een maand doorgaan. Daarna kan pas de volledige schade vastgesteld worden en kunnen we beginnen met herstellingen. 

Het uitstel van de verhuis is zowel voor de bewoners als voor alle medewerkers een zware klap. We hopen dat de herstellingen vlot verlopen en dat we zo snel mogelijk duidelijkheid hebben over de timing.