Kan je je niet meer verplaatsen met een gewone wagen, dan biedt Cambio mogelijk een oplossing. Dit is een autodeelsysteem waarbij meerdere personen om beurt gebruik maken van de auto. Het is een eenvoudige manier om heel wat kosten te besparen. Iedereen kan deelnemen, of je nu een auto hebt of niet, of je de auto dagelijks nodig hebt of slechts heel af en toe.

 cambiowagen

Sinds kort is er ook een rolstoeltoegankelijke cambio-wagen, Citroën Berlingo, beschikbaar in de regio.  De Cambio-wagen is aangepast waardoor iemand in een rolstoel  gemakkelijk mee kan in de wagen. Ideaal dus om samen een uitstap te doen naar de winkel, naar zee, of om op familiebezoek of consultatie te gaan. Zelfs een weekendje weg of een week vakantie behoren tot de mogelijkheden.

Voor rolstoelgebruikers is de wagen dankzij de bodemverlaging optimaal toegankelijk. In de wagen passen zowel gewone rolstoelen als scootmobiels (maximale breedte van de rolstoel is 75 cm - diepte van de koffer 140 cm). Dankzij de binnen-hoogte van 144 cm kan je tijdens de rit makkelijk in je rolstoel blijven. Hoe wel de achterbank opgeklapt is, blijft er toch nog ruimte voor wat bagage. Naast de rolstoel en chauffeur is er plaats voor twee extra passagiers.

De rolstoeltoegankelijke auto voldoet uiteraard aan alle veiligheidsvoorschriften.

Waar vind je deze wagen?

Deze wagen staat op de buurtparking van de Lijsterstraat aan Dienstencentrum De Schijf in Mechelen (in de buurt van Colruyt, Liersesteenweg). 

Wat is de kostprijs?

Autorijden (ook met een deelauto) is natuurlijk niet gratis. Op het einde van de maand ontvang je een gedetailleerde factuur met een overzicht van al je ritten en wordt er afgerekend.

Zoals elke cambio gebruiker betaal je per uur en per gereden kilometer.

Wil je meer weten over de mogelijkheden hiervan, en de voorwaarden om van de wagen gebruik te maken?  Neem dan een kijkje op de website van cambio:  www.cambio.be