Gepubliceerd op:
18
september
2023

Elisabeth van Hongarije en Sint-Vincentius, twee beelden op de site van wzc Bosbeekhof en ldc De Plek, wachten al enkele jaren op een nieuw ‘gezicht’. Zorgbedrijf Rivierenland zoekt naar personen die helpen het erfgoed in ere te herstellen.

Erfgoed, een belangrijk element uit onze geschiedenis dat onze hedendaagse samenleving bijleert uit het verleden, maar ook lessen kan meegeven voor de toekomst. Daarom hechten Zorgbedrijf Rivierenland en de gemeente Sint-Katelijne-Waver veel belang aan het zorgzaam omspringen met dergelijke voorwerpen.

Rijke geschiedenis

De site Bosbeekhof bestaat sinds 1908 en werd opgetrokken door provinciaal architect Careels. Het gebouw kent een rijke geschiedenis en huisvest verschillende kunstwerken en klein erfgoed, zoals de beelden van Elisabeth van Hongarije en Sint-Vincentius. Deze twee laatsten verkeren in slechte staat en worden dagelijks aangetast door weer en wind. Zo heeft Sint-Vincentius helaas zijn hoofd verloren. Tevens heeft de gedenksteen ter ere van de stichter van het oorspronkelijke Sint-Elisabethgodshuis, Alexandra De Raedt, een opknapbeurt nodig.

 

Restauratieplan

De restauratie brengt natuurlijk een prijs met zich mee. In totaal gaat het over €11.500, een bedrag dat het lokaal dienstencentrum en woonzorgcentrum en Igemo niet zomaar kan vrijmaken. Daarom beroept het zorgbedrijf zich op de steun van organisaties, bedrijven, erfgoedsympathisanten, buurtbewoners, enzovoort!

Hoe kan jij helpen?

Er zijn verschillende manieren hoe jij ons kan helpen bij de restauratie:

  • Steun ons met een zelf te kiezen reward
  • Doneer een vrijwillige bijdrage
  • Koop een pakket met ‘heiligenbieren’
  • Stuur een foto van Sint-Vincentius mét hoofd, zo kunnen wij hem zo authentiek mogelijk herstellen

Steunen? Klik hier!