Gepubliceerd op:
14
april
2022

Een frisse, leuke naam voor het gloednieuwe dienstencentrum op de site van Bosbeekhof. Daar waren we naar op zoek. De naam is intussen bekend: De Plek. En die naam, die is niet toevallig gekozen.

Een groot aantal inzendingen liep binnen na de oproep om suggesties voor een nieuwe naam te delen. Allemaal met een mooie motivatie erbij. Aan ideeën, creativiteit en doordachte voorstellen geen gebrek dus!

Alle voorgestelde namen werden gedeeld met enkele betrokken medewerkers van gemeente Sint-Katelijne-Waver, Zorgbedrijf Rivierenland en woonzorgcentrum Bosbeekhof. Zij selecteerden hun top 5. Deze top werd voorgelegd aan het schepencollege van Sint-Katelijne-Waver, dat de knoop hielp doorhakken.

Waar iedereen zich goed kan voelen

Het nieuwe dienstencentrum wordt De Plek. Lokaal dienstencentrum De Plek wil een plaats zijn waar iedereen zich goed kan voelen. Waar het goed is om te komen. Waar iedereen een plek kan hebben. Een plek om rustig samen te zitten, om te verpozen met buren, kennissen of vrienden.

De plek verwijst in sommige dialecten naar het veld waar de boer zijn gewassen heeft. In een tuindersgemeente als Sint-Katelijne-Waver is dat zeer belangrijk. En om in het dialect te blijven: misschien is het lokaal dienstencentrum ook wel een plek om soms te blijven plekken.

Feestelijk moment

De bekendmaking van de naam verdiende een feestelijk moment. Daarom vierden de bewoners, medewerkers en vrijwilligers van Bosbeekhof mee bij de onthulling van de naam op 14 april. Buren en andere bezoekers zijn binnenkort heel welkom tijdens de opendeurdag van De Plek. Meer info hierover volgt snel.