Gepubliceerd op:
12
januari
2021

Vandaag is een belangrijke dag in de strijd tegen het coronavirus met de start van de vaccinatie van de bewoners in de woonzorgcentra.

We hebben lang uitgekeken naar de vaccinaties, de 3 woonzorgcentra werden vorig jaar immers geconfronteerd met uitbraken van COVID-19.  2020 was een zeer zwaar jaar. Zowel in de eerste als in de tweede golf zijn de woonzorgcentra getroffen door corona. Nu we coronavrij zijn, willen we dat ook zo houden. Zowel bewoners als personeel zijn blij dat er kan gevaccineerd worden. We kijken allemaal uit naar een covidvrij 2021 zodat het normale leven in de woonzorgcentra terug kan opgepikt worden met heel veel bezoek. 

De bewoners van wzc Hof van Egmont krijgen vandaag de eerste dosis van het vaccin. Begin februari volgt dan de tweede dosis. Vrijdag zijn de bewoners van De Lisdodde aan de beurt. Volgende week dinsdag volgen zowel bewoners als medewerkers van Bosbeekhof. Voor de medewerkers van Hof van Egmont en De Lisdodde zijn de vaccins aangevraagd en verwachten we de levering ook volgende week.

Na de inspanningen van het afgelopen jaar, staan de medewerkers van de woonzorgcentra nu opnieuw klaar om iedereen snel te vaccineren. We merken ook een grote bereidheid tot vaccinatie bij zowel bewoners als personeel. Doordat er nu ook 6 dosissen uit één vaccin kunnen gehaald worden, zullen er deze week ook heel wat medewerkers van Hof van Egmont en De Lisdodde gevaccineerd kunnen worden. De verwachting is dat iedereen dan tegen half februari de twee dosissen gekregen heeft. 

In Hof van Egmont werd het eerste spuitje onder luid applaus toegediend aan bewoner Polle Hendrickx.